El paraigua, 93-94

SERRA  AMUNT,  SERRA  AVALL

LA TARDOR A L'ALTA GARROTXA

Etapa nº 3–Dissabte, 30 d'octubre: El Comanegra (1.558m.), el Puig de les Bruixes i el Puig de Sat Marc (1.328m.).

L'ascenció fins el primer cim es fa en una hora. La resta consisteix en una caminada tot carenant. Magnífiques panoràmiques.

Etapa nº 4–Diumenge, 31 d'octubre: Beget, Bassa de Monars, St. Sebastià de Monars, Torrent del Toll, Balma de les Gralles, St. Miquel d'Hortmoier, Les Feixanes, Beget.

Monars, que reviu en un redós assolellat a la falda del Comanegra, és un indret d'una bellesa singular i aspre.

L'ermita de St. Miquel d'Hortmoier és al centre d'una vall que destaca dins l'Alta Garrotxa per la seva bellesa incomparable, pel seu aïllament i unitat de paisatge.

Fins a Hortmoier, són tres hores llargues per un caminet amb una majoria de trams que prenen un descens considerable; això que popularment es coneix com "un camí de cabres". Caldrà ser prudents i anar calçats de forma adient. Circulació en filera índia.

D'Hortmoier a Beget, són gairebé tres hores més. El camí presenta dues característiques ben diferenciades. La primera mitat, fins les Feixanes, és un camí carreter que s'enfila suaument. A partir d'aquest punt, un corriol de baixada porta fins a la riera de Beget, la qual cal travessar a gual. D'allí, bon camí fins el poble.

Etapa nº 5–Dilluns, 1 de Novembre: El Bestrecà (1.044m.).

Ascensió al cim des de la riera de Beget. La caminada no presenta cap dificultat. Desnivell: 500m.

Desplaçament: amb cotxes particulars.

Hospedatge: Pensió completa a la Fonda «Can Joanic» de Beget, carrer Vell Aire (tot just a l'entrada del poble)        Tf: (972) 74 12 41       Preu estada completa: 6.500'–

Es tracta d'una fonda petita i molt senzilla. Habitacions poc espaioses, sense bany, però ben netes. Algun llit plegable i algun sofà-llit.

Portar: dinar de motxilla pel primer dia, cantimplora, capellina, i tot allò que us sembli imprescindible per fer nit: pijama, necesser, etc. Porteu per separat l'equipatge de dia i el de nit atès que aquest darrer, mentre caminem, podrem deixar-lo a la fonda.

El paisatge i la coloració tardorenca dels arbres, fan recomenable endur-se la càmera fotogràfica.

El vespre de dissabte, dia 30, està previst celebrar «la castanyada». Porteu castanyes, panellets, vi bo, altres "llepolies" i moltes ganes de gresca.

Hora de trobada:

       Aquells qui surten de Barcelona i rodalies properes: a les 8h. davant de l'estació del tren de St. Andreu (Meridiana/Fabra i Puig), per sortir amb cotxes particulars. Per tal d'organitzar els ocupants dels cotxes seguiu les indicacions que s'assenyalen més avall.

       Aquells qui vagin pel seu compte: a les 9h.30m. al restaurant «La Solana del Ter», situat a la N-152, poc abans d'arribar a Ripoll.

Hora de tornada: el dilluns, en acabat de dinar. Dinarem d'hora per tal d'iniciar el retorn tan aviat com sigui factible.

ÉS MOLT IMPORTANT QUE LLEGIU L'ALTRA CARA DEL FULL

QÜESTIONS ORGANITZATIVES IMPORTANTS!!

Per a l'organització dels ocupants dels cotxes i per a la reserva d'habitació a la fonda, cal que truqueu a la Lali Roselló (200 86 76), no més tard de dimarts, dia 26, a les 10h. de la nit. Si deixeu el missatge en el contestador és imprescindible que sigui clar i concís.

A la fonda només hi ha 25 llits. Els hem compromès tots, per les dues nits. En el cas que hi hagués més de 25 persones interessades, es donarà preferència a aquelles que vinguin els tres dies. Si tot i així superéssim el nombre de 25, es faran les reserves per rigurós ordre d'inscripció. És molt important evitar canvis de darrera hora. En tot cas, quan sigui totalment imprescindible fer quelcom diferent a allò que s'hagi previst en un primer moment, sempre cal comunicar-ho a la Lali.

Aquestes excursions han estat preparades per en Francesc Garrigós, en Manel Pons, la Mercè Valeri i en Jordi Vilaplana.

Lamentablement, la Mercè Valeri va fer una girada de peu com a conseqüència de la qual té una cama trencada.

Mercè, la gent del «Paraigua» et fem arribar els millors desitjos perquè la recuperació sigui lleugera, ràpida i ben distreta. Pots comptar amb nosaltres per a tot allò que estigui al nostre abast proporcionar-te.

 

 

 

Recordeu que heu d'entregar les 1.500'- pts. per al fons comú.