El paraigua, 93-94

SERRA  AMUNT,  SERRA  AVALL

 

LES TERRES DE L'EBRE

Desplaçament: amb cotxes particulars.

Hospedatge: Pensió completa a l'Hotel «Tortosa Parc», de Tortosa–C/ Conde de Buñuelos, 10

                                                    Tf: 977–446112            Preu aprox. pensió completa: 5.500'–

S'estan fent els impossibles per trobar una pensió més barata. En cas de no trobar-la, haurem d'hospedar-nos al «Tortosa Parc». No dubteu, però, que hi esterem "rebé".

Portar: dinar de motxilla pel primer dia, cantimplora, capellina, i tot allò que us sembli imprescindible per fer nit: pijama, necesser, etc. Porteu per separat l'equipatge de dia i el de nit atès que aquest darrer, mentre caminem, podrem deixar-lo al cotxe.

 

Etapa nº 12–Dissabte, 12 de febrer: La Serra del Montsià                    6h. de marxa

Hora de trobada:

  Qui surti de Barcelona i rodalies properes: a les 7h. davant l'estació de Sants, per sortir amb cotxes particulars. Per tal d'organitzar els ocupants dels cotxes, seguiu les indicacions que s'assenyalen més avall.

  Qui vagi pel seu compte: a les 9h.30m. al Bar-Restaurant «St. Lluc» d'Ulldecona.

       Venint de l'autopista A–7, sortida 42 (Vinaròs/Ulldecona), el bar està situat just a la sortida del poble, a mà dreta.

Itinerari: Mas de Mulet (250m.), Roca Roja (559m.), La Carrasqueta (585m.), Les Moletes (661m.), El Montsià (762m.), La Foradada (687m.), Mas del Comú (530m.), Camí carreter apte per a cotxes (290m.).

Característiques: Des de la Roca Roja fins a la Foradada, 3h.30m. i escaig. Es tracta d'un camí carener preciós que presenta desnivells continuats, la majoria suaus. Vistes extraordinàries: des de Peníscola fins el Cap de Salou. Resulta especialment interessant la panoràmica sobre el Delta de l'Ebre. Són recomanables els binocles i la càmera fotogràfica. Considerant el tipus de vegetació existent, és prudent portar les cames ben tapades.

Sortida preparada per Manel Pons i Francesc Reguant

 

Etapa nº 13–Diumenge, 13 de febrer: la Serra de Cardó                  3h. 30m.de marxa

Hora de trobada per qui arribi el diumenge al matí:

  A les 9h.30m. –esmorzats– al bar «Punt de Trobada», de Rasquera.

Itinerari: Balneari de Cardó (512m.), el Portell de Cosp (637m.), Refugi de la Font del Teix (668m.), la Creu de Santos o Xàquera (944m.), Ermita de St. Joan (580m.), Ermita de la Columna (560m.), Balneari de Cardó (512m.).

Característiques: Cardó és un antic monestir transformat en balneari a principi de segle; convertit més tard en una planta embotelladora. És un lloc ple d'història, amb les seves ermites i les seves fonts. El cim de la Creu de Santos, o Xàquera, domina una àmplia panoràmica sobre les comarques veïnes. Per arribar-hi cal salvar un desnivell de 432m.

Sortida preparada per Manel Pons

QÜESTIONS ORGANITZATIVES IMPORTANTS!!

Per a l'organització dels ocupants dels cotxes i per a la reserva d'habitació a la fonda, cal que truqueu a la Lali Roselló (200 86 76), no més tard de dimarts, dia 8, a les 10h. de la nit. Si deixeu el missatge en el contestador és imprescindible que sigui clar i concís.