El paraigua, 93-94

SERRA  AMUNT,  SERRA  AVALL

 

 

 

LA FRANJA DE PONENT DEL BERGUEDÀ

Lema: PICASSO I GÓSOL

Desplaçament: amb cotxes particulars.

Hospedatge: Pensió completa a «Cal Franciscó»–just a l'entrada de Gósol, venint de Saldes: en una rotonda centrada pel monument al “Segador”. D'aparença modesta, però amb bany i aigua calenta a les habitacions. Gósol és a punt de passeig.

                                                    Tf: 973–37 00 75          Preu aprox. pensió completa: 4.200'–

Portar: dinar de motxilla pel primer dia, cantimplora, capellina, i tot allò que us sembli imprescindible per fer nit: pijama, necesser, etc. Porteu per separat l'equipatge de dia i el de nit atès que aquest darrer, mentre caminem, podrem deixar-lo a la fonda.

 

Etapa nº 18–Dissabte, 7 de maig: El Verd                    18Km               5h. de marxa

Hora de trobada:

  Qui surti de Barcelona i rodalies properes: a 1/4 de 8h. davant l'estació de Sants, per sortir amb cotxes particulars. Per tal d'organitzar els ocupants dels cotxes, seguiu les indicacions que s'assenyalen més avall.

  Qui vagi pel seu compte: a les 9h. a «Cal Taona», a l'entrada de Maçaners (abans d'arribar a Saldes). «Cal Taona» és a una plaça asfaltada a peu de carretera. Bona panoràmica del Cadí,  el Pedraforca, Ensija o Gallina Pelada, el Moixeró, la Tossa de Bagà o les Muntanyetes, el Catllaràs, el Tossal de Maçaners (1.700m, com el Montseny! apa![1]) i d'altres.

Itinerari: Amb cotxe, per una pista que normalment està en bon estat, des de Gósol (1.423m) –passant per Sta. Margarida (1.550m.)– ens arribarem al Coll de la Mola (1.815m.). Des d'aquí, tot caminant passarem per la Baga del Verd, el Portell de l'Ós (2.005m.), Prat Naviral i Cap del Verd (2.274m.). Continuarem, tot carenajant cap a llevant, pel Coll dels Belitres (2.155m.), Cap de Prat d'Aubes (2.244m.), baixada atrevida (però breu) cap els Tres Collets (2.127m.), Cap d'Urdet i Cim del Gall (2.220m.), últims cims de la carena. Retorn per la vessant nord, tot seguint el curs del Torrent Senta que ens portarà fins el fons de la Vall de Gósol.

Característiques: Cap del Verd és el punt més alt de l'itinerari: panoràmica ampliada a la Vall alta del Cardener, la Pedra, la Coma, St. Llorens dels Morunys, la Serra del Lord, la de Busa, els Bastets, el Capolat i el Capolatell, cap el Sud. Cap a Ponent, en primer terme, el Port del Comte, la Bòfia. Més enllà, la Vall de Tuixén, la Vansa, els Pallars, pre-Pirineu i Pirineu. Tota una panoràmica, en cas que el dia ens acompanyi.

Des del Cim del Gall, vistes sobre el Congost de l'Aigua de Valls, on anirem l'endemà.

En funció de l'horari i de les condicions climatològiques, l'últim tram el farem per un engorjat interessant o per una pista (no tan interessant).

Un cop a Gósol, potser podrem visitar el museu. També caldrà anar a recuperar els cotxes.

Desnivell: Ascendent, els 460m. inicials. Pendent suau, uns 100m. per la carena. Descendent, uns 800m.

Sortida preparada per Jordi Vilaplana

SEGUEIX DARRERA

 

Etapa nº 19–Diumenge, 8 de maig: El Pont Quebradís i Bunner

                                                                                                        8Km.             3h. de marxa

ES RECOMANA ANAR BEN CALÇAT

Hora de trobada per qui arribi el diumenge al matí:

  A les 2/4 de 9h. a «Cal Franciscó»–just a l'entrada de Gósol, venint de Saldes.

Itinerari: Amb cotxe, per carretera i pista, normalment en prou bon estat, des de Gósol (1.423m) cap el Coll de la Trapa, l'Espà i fins a prop del Molí d'en Güell (1.150m.). Des d'aquí, a peu, baixada fins el Pont Vell i pista fins a Coll Castellar (1.260m.). Remuntada cap amunt per arribar a Bunner (1.340m.), sobre el Serrat de Maiola. Retorn cap el Molí d'en Güell a recollir els cotxes.

Amb cotxe, podem anar fins el Mirador del Gressolet (1.600m.), sota el Refugi Estassen, amb vistes del Cadí, la pared nord del Pedraforca i molt més.

Característiques: A Coll Castellar comença l'emocionant descoberta del Pont Quebradís, tot baixant pel marge esquerre del congost de l'Aigua de Valls. Vistes cap el fons del barranc i cap a la boca nord del Pont, fins arribar a sobre, a tocar de la Font del Pont Quebradís. La font raja arran del terra, entre les arrels d'un arbre. El riu queda, encara, a uns 50m. més avall. Per banda oposada, s'hi pot baixar fins a la mateixa boca de sortida (1.000m.).

Bunner és un poble abandonat sobre el Serrat de Maiola. Hi ha una ermita “mixta”, de Sta. Eulàlia i St. Miquel

Desnivell: Ascendent, els primers 200m. Baixada cap el Pont Quebradís, 260m. Remuntada, 340m.

Sortida preparada per Jordi Vilaplana

QÜESTIONS ORGANITZATIVES IMPORTANTS!!

Per a l'organització dels ocupants dels cotxes i per a la reserva d'habitació a la fonda, cal que truqueu a la Lali Roselló (200 86 76), no més tard de dimarts, dia 3, a les 10h. de la nit. Procureu no telefonar el darrer dia; en cas contrari, les trucades s'amunteguen. Si deixeu el missatge en el contestador és imprescindible que sigui clar i concís.

 

 

Recordeu que heu d'entregar les 1.500'- pts. per al fons comú.

 

 

 

 [1] Com veieu, n'hi ha que són “objectius”!