El paraigua, 93-94

SERRA  AMUNT,  SERRA  AVALL

 

EL COMIAT: LA CERDANYA

Desplaçament: amb cotxes particulars.

Hospedatge: Pensió completa al refugi de «Cap del Rec» (1.980m.) del club muntanyenc St. Cugat. S'hi accedeix amb cotxe, des de Lles, per carretera de muntanya en bon estat. La carretera cap a Lles s'agafa a la sortida de Martinet. Servei de cuina, begudes, aigua calenta i dutxes. Cal portar tovallola i sac de dormir o llençols.

Preu: socis del club, 2.400'–; federats, 3.200'–; no federats 3.500'–

Portar: a més a més de la tovallola i el sac de dormir (o llençols), dinar de motxilla pel primer dia, cantimplora, capellina, i tot allò que us sembli imprescindible per fer nit: pijama, necesser, etc. Porteu per separat l'equipatge de dia i el de nit atès que aquest darrer, mentre caminem, podrem deixar-lo al refugi.

 

Etapa nº 20–Dissabte, 4 de juny: La Tossa Plana de Lles          2.905m.

Hora de trobada:

  Qui surti de Barcelona i rodalies properes: a les 7h. 30m. davant l'estació de Sants, per sortir amb cotxes particulars. Per tal d'organitzar els ocupants dels cotxes, seguiu les indicacions que s'assenyalen més avall.

  Qui vagi pel seu compte: a les 10h. al refugi de «Cap del Rec».

Itinerari: Per pista, fins el Pla de la Molina. Des d'allí, salvant un desnivell de 800m., s'assoleix el cim de la Tossa Plana aproximadament en 2h. 15m. En acabat, baixada durant 1h.30m.

L'itinerari, fora del pendent un xic dret dels darrers 200m. de desnivell, no presenta cap mena de dificultat tècnica remarcable.

La Tossa Plana de Lles és el cim més alt de tots els que separen la Cerdanya d'Andorra. S'hi frueix d'un panorama esplèndid cap els quatre punts cardinals.

 

Etapa nº 21–Diumenge, 5 de juny: El Perafita                            2.752m.

Hora de trobada per qui arribi el diumenge al matí:

  A les 9h. –havent esmorzat– al refugi de «Cap del Rec».

Itinerari: En cas que l'estat de la pista ens ho permeti, anirem amb cotxe fins el refugi dels Estanys de la Pera (2.320m.). En cas contrari, només arribarem fins a les Pollineres (2.130m.).

Suposant que caminem des dels Estanys de la Pera fins al Perafita (430m. de desnivell), es triga aproximadament 1h.15m. Si ho fem des de les Pollineres (620m. de desnivell), podem superar-ho en 1h. 45m.

La vista des del Perafita no té res a envejar a la que s'atansa des de la Tossa Plana de Lles. Només cap a l'oest queda un xic ofegada per la mole del Monturull. A canvi, les comes lacustres de Perafita (Andorra) i la Pera (Cerdanya) alegren la visió de les crestes que l'envolten.

Aspectes muntanyencs: Francesc Garrigós                                         Allotjament: Manel Pons

QÜESTIONS ORGANITZATIVES IMPORTANTS!!

Per a l'organització dels ocupants dels cotxes i per a la reserva d'habitació a la fonda, cal que truqueu a la Lali Roselló (200 86 76), no més tard de dimarts, dia 31, a les 10h. de la nit. Procureu no telefonar el darrer dia; en cas contrari, les trucades s'amunteguen. Si deixeu el missatge en el contestador és imprescindible que sigui clar i concís.

 

 

Recordeu que heu d'entregar les 1.500'- pts. per al fons comú.