EL PARAIGUA, 94-95

Del Puig de la Cadireta al Matagalls

 

                                                                                                                  4 i 5 de març

 

Desplaçament: Amb cotxes particulars.

Hospedatge: Pensió completa a l'Hotel «Cantonigrós», al costat de la benzinera de Cantonigrós (Km. 25 de la carretera de Vic a Olot).

                                          Tf: 856 50 47                    Preu aprox. pensió completa: 4.600'–

Portar: esmorzar i dinar de motxilla pel primer dia, cantimplora, capellina i tot allò que us sembli imprescindible per fer nit: pijama, necesser, etc. Podeu portar per separat l'equipatge de dia i el de nit atès que aquest darrer el podrem deixar al cotxe.

Canvi en l'ordre previst: Per qüestions de llargària de les etapes, s'ha decidit intercanviar l'ordre de les etapes previstes per aquest dissabte i diumenge.

 

Etapa nº 13–Dissabte, 4 de març: La riera de les Gorgues                       aprox. 4h. 30m.

Hora de trobada:

  Qui surti de Barcelona i rodalies properes: a les 2/4 de 8h. a l'estació de St. Andreu (Meridiana/Fabra i Puig), per sortir amb cotxes particulars. Per tal d'organitzar els ocupants dels cotxes, seguiu les indicacions que s'assenyalen més avall.

  Qui vagi pel seu compte: a les 2/4 de 9h. al bar «Pamplona», situat uns 2Km. després de la primera sortida de Vic, a la carretera N-152 (on s'acaba l'autovia).

Itinerari: Cantonigrós–L'Esquirol–La Teuleria. Seguirem la riera de les Gorgues.

Descripció: Bàsicament baixada, amb algunes remuntades a dalt del cingle, la més llarga a trobar la masia del Vilar. Es va seguint per camins amples, corriols més o menys esbrossats i algun tram un xic penjat però sense problemes. Haurem d'atravessar dues vegades la riera i seguir-la un tram curt. Així doncs, hi ha possibilitats d'alguna petita remullina. No obstant això, la ferèstega bellesa dels indrets que passarem mereix les menudes incomoditats que poguem trobar.

Responsables: Maria Dot, Margarida Mauri i Francesc Garrigós.

 

Etapa nº 14–Diumenge, 5 de març: Els Aiats i rodalies              aprox. 5h.

Hora de trobada per qui arribi el diumenge al matí:

  Si voleu esmorzar-hi a les 8h. a l'Hotel «Cantonigrós» de Cantonigrós. Si arribeu havent esmorzat, a 2/4 de 9h.

Itinerari: Cantonigrós (930m.)–Pont de Rotllada–Can Aiats–Pla d'Aiats (1.300m.)–Coll Bram (1.180m.)–opció Cabrera o opció St. Julià (segons anem d'horaris)–Casanova dels Racons (1.100)–Plans de Falgars–Cal St. Crist–Cantonigrós (930m.)

Descripció: Recorregut planer. Sols en pendent –un desnivell de 300m.– entre Can Aiats i el Pla d'Aiats. L'últim tros per camí de grau. Tota la resta de bon fer. Itinerari justificat pels paratges i les vistes des de dalt dels Aiats: Falgars, Vall d'en Bas i la Garrotxa.

Responsables: Cesc Tomàs i Jordi Vilaplana.

QÜESTIONS ORGANITZATIVES IMPORTANTS!!

Per a la reserva d'habitació a la fonda, i per a l'organització dels ocupants dels cotxes , cal que truqueu a la Lali Roselló (200 86 76), no més tard de dimarts, dia 28 de febrer, a les 10h. de la nit. Procureu no telefonar el darrer dia; en cas contrari, les trucades s'amunteguen. Si deixeu el missatge en el contestador és imprescindible que sigui clar i concís.