EL PARAIGUA, 94-95

Del Puig de la Cadireta al Matagalls

 

               De nou, l'altra banda del Ter                                  1 i 2 d'abril

Desplaçament: Amb cotxes particulars.

Hospedatge: Pensió completa a l'Hostal «La Cantina».

                                          Tf: 812 21 01                    Preu aprox. pensió completa: 4.000'–

       L'Hostal és al terme de St. Sadurní d'Osormort, al peu de la carretra de Vic a St. Hilari Sacalm. Situat entre els Kms. 13 i 14, en un revolt tancat, uns 2,5Kms. després de trobar el trencant cap a Viladrau, Seva i Taradell. També s'hi pot arribar per l'eix transversal, en direcció St. Hilari–sortides cap a Viladrau i cap a St. Sadurní d'Osormort. A ambdues carreteres hi trobareu ben aviat la indicació “La Cantina”.

Portar: esmorzar i dinar de motxilla pel primer dia, cantimplora, capellina i tot allò que us sembli imprescindible per fer nit: pijama, necesser, etc. Podeu portar per separat l'equipatge de dia i el de nit atès que aquest darrer el podrem deixar al cotxe.

 

Etapa nº 15–Dissabte, 1 d'abril: Els primers camins de Mn. Cinto           aprox. 5h. 50m.

Hora de trobada:

  Qui surti de Barcelona i rodalies properes: a les 7h. a l'estació de St. Andreu (Meridiana/Fabra i Puig), per sortir amb cotxes particulars. Per tal d'organitzar els ocupants dels cotxes, seguiu les indicacions que s'assenyalen més avall.

  Qui vagi pel seu compte: a 1/4 de 9h. al restaurant «Colomer», situat a l'entrada del poble de Tabèrnoles, al peu de la carretera que mena al Parador de Sau.

Itinerari: Ens arribarem amb cotxe, via Savassona, fins el Parador de Sau.

     A peu: Parador de Sau (550m.)–St. Pere de Casserres (430m.)–Parador de Sau (550m.)–Puigdefar (824m.)–Puig de Savassona (861m.)–Salt de la Minyona–Els Munts–St. Feliuet de Savassona (625m.)–Pedra del Sacrifici–Savassona.

Comentari tècnic: Itinerari situat en un altiplà encinglerat, sense massa desnivells. Permet vistes esplèndides sobre les raconades del Ter a Sau, el Collsacabra, el Cabrerès i la Vall de la Riera Major (Vilanova de Sau, St. Sadurní d'Osormort).

Responsables: Anna M. Hortensi, Cesc Tomàs i Jordi Vilaplana.

 

Etapa nº 16–Diumenge, 2 d'abril: L'altra banda de la vall                          aprox. 4h. 30m.

Hora de trobada per qui arribi el diumenge al matí:

  A les 8h. a l'Hostal «La Cantina» (dades sobre com anar-hi més amunt). Si hi arribeu havent esmorzat, a 2/4 de 9h.

Itinerari: Pla de la Creu (900m.)–Collsabena–El Faig Verd–(1.182m., vèrtex geodèsic)–Vallclara o El Vilar–St. Andreu de Bancells (900)–Pont de Malafogassa (450m.)

Comentari tècnic: Pujada al Faig Verd, desnivell inferior als 300m. Després, camí quasi tot en descens. Perspectiva general privilegiada i vistes als indrets recorreguts en itineraris anteriors: St. Miquel de les Formigues, St. Gregori, St. Hilari Sacalm, Collsacabra, etc.

Responsables: Anna M. Hortensi, Cesc Tomàs i Jordi Vilaplana.

QÜESTIONS ORGANITZATIVES IMPORTANTS!!

Per a la reserva d'habitació a la fonda, i per a l'organització dels ocupants dels cotxes , cal que truqueu a la Lali Roselló (200 86 76), no més tard de dimarts, dia 28 de març, a les 10h. de la nit. Procureu no telefonar el darrer dia; en cas contrari, les trucades s'amunteguen. Si deixeu el missatge en el contestador és imprescindible que sigui clar i concís.

 

Recorda que has de posar 2.000'–ptes. al fons comú per cobrir les despeses generals del curs.