EL PARAIGUA, 94-95

El comiat: el Cañón de Añisclo

3,4 i 5 de juny

Desplaçament: Amb cotxes particulars.

Hospedatge: a l'«Añisclo Albergue»–C/ Unica s/n, NERÍN                    Tf: 974–48 61 38

                    Habitacions de 4, 6 o 8 places (amb lliteres). Un bany per a cada 6 places.

                    Cal portar sac de dormir o llençols.

                     Preu mitja pensió: 2.000'–                  Pensió completa: 3.000'–

         Qui prengui el programa complet, hi farà: sopar i dormir, el dissabte; esmorzar, sopar i dormir, el diumenge; esmorzar i dinar, el dilluns. Cadascú pot fer els comptes en funció de les seves previsions d'estada. Cal que hi afegiu una despesa extra –no pactada encara– per pagar el jeep que ens pujarà a la Brecha de Arazas.

Hora de sortida: El dissabte, 3 de juny, a les 15h., a l'estació de Sants.

Com arribar a Nerín: per Barbastro, l'Aínsa i Escalona. En aquest darrer poble, desviament cap a l'esquerra cap el Valle d'Añisclo. Des del Km. 5 fins el 14, es recorre el tram inferior del “cañón”. És molt "camacu", però, aneu amb compte!, la carretera és força estreta. Seguint aquesta mateixa carretera –en direcció a Fanlo– s'arriba a Nerín per un desviament a la dreta. Des d'Escalona, són 22Km. També s'hi pot accedir per Sarvisé (abans de Broto-vegeu plànol), desviant-se a la dreta cap a Fanlo i, més tard, a l'esquerra cap a Nerín.

L'excursió pel Cañón de Añisclo                      Diumenge, 4 de juny

 

Itinerari: Situats a la Brecha de Arazas, seguirem per sobre la Sierra Custodia, coll superior de Goriz i barranc de la Fuen Blanca, fins el fons del Cañón de Añisclo. Seguirem pel “cañón” fins el Pont de S. Urbez, on trobarem els cotxes per retornar a Nerín.

                                                                              Hores de marxa:          6–7h.

Gairebé tot el camí es de baixada, amb algunes pujades suaus.

No presenta dificultats. Gran part del camí es fa per senders ben marcats. Així i tot, és imprescindible portar calçat de muntanya i resistent a les possibles mullenes que es produeixin en creuar el riu Bellos.

D'acord amb l'època de l'any, i tractant-se d'alta muntanya, tant ens pot fer servei el banyador com l'anorac. No oblideu, com sempre, la capellina, la gorra, la crema solar, la cantimplora i el dinar de motxilla per aquell dia.

Responsable: Francesc Garrigós.

Activitats opcionals                                         Dilluns, 5 de juny

Casc antic medieval de l'Aínsa i el Monestir de S. Victorian (s.VI).

Bielsa i la Vall de Pineta. La cascada del Cinca, visible en una passejadeta d'una hora, és molt "xula".

Parc Nacional d'Ordesa, amb una passejada recomanada fins a les “Gradas de Soaso”.

QÜESTIONS ORGANITZATIVES IMPORTANTS!!

Per a la reserva d'habitació a l'alberg, i per a l'organització dels ocupants dels cotxes , cal que truqueu a la Lali Roselló (200 86 76), no més tard de dimarts, dia 30 de maig, a les 10h. de la nit. Procureu no telefonar el darrer dia; en cas contrari, les trucades s'amunteguen. Si deixeu el missatge en el contestador és imprescindible que sigui clar i concís. El nombre de places de l'alberg és limitat, la qual cosa fa que haguem d'esmerçar-nos més que mai en evitar les ambigüetats i els canvis de darrera hora.

 

Recorda que has de posar 2.000'–ptes. al fons comú per cobrir les despeses generals del curs.