El Paraigua, 2003–2004

 

 

Com ja acostuma a ser habitual, s’ha fet coincidir la data de les eleccions amb la data de l’excursió del Paraigua. Hem fet gestions perquè la junta electoral canviés la convocatòria electoral, però finalment no ha estat factible.

En comptes de canviar la data de l’excursió paraigüera, hem decidit que la caminada de diumenge sigui curta i dinar ben d’hora. Així tothom tindrà oportunitat d’arribar a lloc a temps d’exercir el seu dret i responsabilitat de votar.

Desplaçament:      cotxes particulars, que el dissabte farem servir de llançadora.

Caixa comuna de la despesa de desplaçament dels cotxes organitzats: de 18 €, per persona

Hostalatge:      Pensió completa a l’Hotel “Betriu” a COLL de NARGÓ

Ctra de La Seu, Qm. 102,3               Tf 973 382 020 i 973 383 341

                                                   Preu pensió completa: 39 €

                                                     Sols dinar diumenge: 15 €

Portar: Dinar de motxilla del dissabte, botes de muntanya, cantimplora, capellina, paraigua i tot allò que us sembli imprescindible per fer nit i per protegir-vos del fred, per si en fa a les parades.

En cas que plogui, la sortida no es suspendrà. L’Alt Urgel té contrades esplèndides i romànic molt interessant. Així que la visita paga la pena.

 

Etapa nº 5– Dissabte 15 de novembre

Horaris dissabte:

7h.

Palau de Pedralbes

Metro “Palau” (Línia 3)

Qui surti de Barcelona i

rodalies properes

10h.

ORGANYÀ, aparcar a la sortida del poble en direcció a Cabó i Montanisell

Conductors, havent esmorzat

ITINERARI AMB COTXE FINS A ORGANYÀ:

Barcelona, Nacional II fins la sortida nº 545, passat Jorba, direcció Ponts-Andorra

Carretera C1412 fins a Calaf.

Seguir per la C1412a fins a Ponts.

Arribats a Ponts, girar a la dreta i continuar per la C14, direcció La Seu d’Urgell fins a Organyà.

Dins Organyà, girar a l’esquerra, direcció Cabó i Montanisell. Aparcar on són les darreres cases del poble (carrers de mà dreta).

 

Els xofers fan llançadora fins a Coll de Nargó. Tornen a Organyà, on comença la caminada

Itinerari: Organyà (565m.), Coll Marí (885m.), Collet de Prats (1.115m.), Sta. Fe (1.209m.), Mas Pitarell (1.305m.),Montanisell (1.100m.), Coll de Nargó (515m.)

Temps: 6 hs., sense comptar parades

Responsable:  Agustí Boada

 

SEGUEIX A L’ALTRA CARA DEL FULL


Etapa nº 6–Diumenge, 16 de novembre

 

Horaris diumenge:

8h.

Hotel “Betriu” a COLL de NARGÓ

Esmorzar

8:30h.

Desplaçament amb cotxes fins a Can Sobreroca

 

Prenem la carretera L511, en direcció Boixols-Isona.

Al Qm. 29,2 (a 12 qms. de Coll de Nargó) girem a l’esquerra per anar a Can Sobreroca (hi ha rètol indicador)

9h.

 

Comença la caminada

13:30h.

Hotel “Betriu”

Dinar

Itinerari: Baixarem el grau de Sobreroca; Solà de la Vila; Torre de la Vila (aixecada damunt les ruïnes d’habitatges del s. XII); baixada pel llit del riu de Valldarques; Molí de l’Espardenyer; seguim pel torrent  de Sta. Maria (10 minuts); cascada del Boter de Sta. Maria; retornem al Molí de l’Espardenyer; seguim pel llit del mateix riu fins la casa dels Solans; prenem una pista que ens porta a l’església de Remolins; Remolins; cal Sastre; baixada fins a tocar l’església de St. Romà de Valldarques (joia romànica del s. X i conjunt increïble de cases enlairades sobre el riu); pista i corriols que ens portarà al grau de Sobreroca i als cotxes

                                                                          Temps: 3 hs., sense comptar parades

Responsable:  Agustí Boada

QÜESTIONS ORGANITZATIVES IMPORTANTS!!

Per a l'organització dels ocupants dels cotxes i la reserva de places a l’hotel heu de telefonar a l’Agustí Boada (93 337 41 64), no més tard de dijous, dia 6 de novembre, a les 10h. de la nit. Procureu no telefonar el darrer dia; en cas contrari, les trucades s'amunteguen. Deixeu un missatge clar i concís, tot indicant quin dia o dies hi anireu i si podem disposar del vostre cotxe.

FIXEU-VOS que la data límit per apuntar-vos és el dijous, dia 6 de novembre, la setmana anterior a la de l’excursió. El motiu és que a l’hotel ens han demanat que confirmem la reserva aquest dia, ja que habitualment tenen força demanda i els cal saber tan aviat com sigui factible les places reals que nosaltres ocuparem.

Recordem que si s’anuncien pluges, no es suspendrà la sortida. Porteu paraigua, ja que per la zona tenim a l’abast una ruta magnífica de romànic.

 

REFLEXIÓ IMPORTANT, VÀLIDA PER A TOTES LES EXCURSIONS

És imprescindible que tothom que s’hagi apuntat a les sortides, mantingui el seu compromís d’assistència. Només una força major important pot justificar que algú decideixi l’oportunitat de no fer allò que havia dit que faria.

Durant la sortida del darrer mes es produïren baixes (particulars o de petits grups) de darrera hora, motivades per les previsions metereològiques.  Com podeu soposar, aquestes decisions fan anar malament l’organització col.lectiva i els restaurants, fondes, o altres serveis que ens han reservat places.

Heu de tenir en compte que els/les companys/es que ens preparen cada excursió, ho fan amb entusiasme però hi dediquen un temps, els costa un esforç, preveuen una logística  i prenen uns compromisos per compte nostre amb els hotels, fondes, sistemes de comunicació (quan és el cas). Si un de nosaltres es compromet a ser a l’excursió, a allotjar-se a la fonda, o a qualsevulga altra de les propostes que l’organitzador/a fa, en acabat no hauria de decidir unilateralment que es desapunta.

Aprofitem l’ocasió per recordar també que és imprescindible que us apunteu a les excursions dins del termini previst per fer-ho. En cas contrari, l’organització es desgavella i es complica.