El Paraigua, 2006–2007

La Garrotxa

Desplaçament: Cotxes particulars (SENSE LLANÇADORES).

Caixa comuna de la despesa de desplaçament dels cotxes organitzats:  23 €, per persona

Hostalatge: Pensió completa La Soleia d’Oix (Sra. Mª Carme)

               Mas Can Vilà – 17856 OIX  Tel. 972 29 45 61

               http://www.lasoleiadoix.cat.ac/

Preu pensió completa: 45 €

Omplirem les 5 habitacions del mas, molt ben restaurat. Completarem, segons la demanda, amb uns bungalows de fusta que són una monada. Portar tovallola.

Portar: Dinar de motxilla de dissabte, cantimplora, capellina i tot allò que us sembli necessari per protegir-vos del fred per si en fa a les parades. Cal portar aigua, ja que no es troba cap font al llarg del camí.

Tot allò que us sembli imprescindible per fer nit. Cal que porteu TOVALLOLA

 

Etapa nº 17– Dissabte 19 de maig de 2007

Puig de Bestrecà i Sant Miquel de Pera

Trobada dissabte:

7:30h

Estació de RENFE de

Barcelona–St. Andreu Arenal

Av. Meridiana–Pg. Fabra i Puig

Qui surti de Barcelona i

rodalies properes

9:45h

Càmping La Soleia d’Oix. Oix

 

Trobada

HAVENT ESMORZAT

10h

S’inicia la caminada

 

ITINERARI AMB COTXE FINS AL MAS CAN VILÀ:  

Autopista AP7 direcció La Jonquera. Sortida 6 direcció Olot fins Castellfollit de la Roca. Abans d’entrar al poble, trencant a la dreta direcció Oix. Abans d’entrar a Oix, desviament a l’esquerra senyalitzat “La Soleia d’Oix”.

Itinerari excursió: Oix–St Andreu de Bestrecà–Puig de Bestrecà–St Andreu de Bestrecà–collada de Rabassa–St Miquel de Pera–la Quintana–Costejà–Oix

Temps estimat: 5 h. 30 m., sense comptar parades

Desnivell total acumulat: aprox. 650 m. cap amunt i cap avall

Descripció: començarem amb una pujada ferma i sostinguda fins a la masia del Peirer. Més suaument, seguirem pujant fins a Sant Andreu de Bestrecà; d’aquí, la pujada al Puig de Bestrecà es torna a redreçar. Del cim estant, es pot gaudir de bones panoràmiques sobre l’alta Garrotxa, amb els seus perfils esquerps. Baixarem cap a l’oest, per un tarter de pedra inestable que caldrà baixar amb compte. Passada la Portella, trobarem la font de Bestrecà. Un xic més enllà sortirem a la pista que puja a St. Andreu de Bestrecà que deixarem per girar cap a l’oest. Seguint el camí a l’antic Hostal de Pera, l’esglèsia romànica de St. Miquel, les cases del Soler i la Quintana. D’aquí davallarem entre alzines i boixos, fins a trobar la carretera d’Oix al Forn. Continuarem en direcció est, seguint les traces del sender GR–1 fins al càmping La Soleia d’Oix.

Tot plegat, haurem gaudit de dues esglèsies romàmiques, una mica d’aventura en la pujada i la baixada al Bestrecà, el passeig entre boscos vells d’alzines i la contemplació d’algun roure monumental, a més d’extenses panoràmiques als quatre vents.

 

 

Etapa nº 18–Diumenge, 20 de maig de 2007                 Volta al Montmajor

Horari de trobada diumenge:

8:30 h.

La Soleia d’Oix

Aproximació amb cotxe fins pista Toralles

HAVENT ESMORZAT

8:45 h.

Aparcament a la pista

S’inicia la caminada

 

Itinerari de l’excursió: Riera d’Oix-El Seguer de Pera-Congost de Bodelquer-Riera d’Oix-Hostal de la Vall del Bac-Coll de Reverter-Serra de Sant Isidre-Pista de Toralles

Desnivell total acumulat: 400 m.

Temps estimat: 4h. 30m.  (sense comptar aturades)

Descripció: Deixarem els cotxes un cop passada a gual la Riera d’Oix i per un bon camí la seguirem paral·lelament fins travessar-la. Poc després trobarem una pista que ens durà a El Seguer de Pera, que és una masia bastant enrunada. Aquí deixarem la pista i agafarem l’espectacular camí del Congost del Bodelquer, que el voreja i devalla fins tocar un altre cop la riera fins al Molí de la Coromina on trobem una pista que ens durà a l’Hostal de la Vall del Bac. Reculant un tros de pista agafarem el sender GR-1 que en feixuga, però no massa llarga, pujada ens durà al Coll de Reverter i, per la Serra de Sant Isidre, devallarem suaument fins trobar la pista de Toralles, per la qual retornarem al punt de partida.

Responsables: Francesc Garrigós i Víctor Estadella

amb l’estimable col·laboració de la Maria Pia i del becari en pràctiques Xavier Aurell

Informació a: http://elparaigua.org/

QÜESTIONS ORGANITZATIVES IMPORTANTS!!

Per a l'organització dels ocupants dels cotxes i la reserva de places a l’hostal heu de telefonar al Víctor Estadella (93 449 30 47), no més tard de dimarts dia 15 de maig a les 22 h.

També podeu enviar un mail vestadel@xtec.cat

Procureu no telefonar el darrer dia; en cas contrari, les trucades s'amunteguen. Deixeu un missatge clar i concís, tot indicant quin dia o dies hi anireu i si podem disposar del vostre cotxe.