El Paraigua, 98-99

Les Serres de Finestres i del Corb (La Garrotxa)

Aquestes muntanyes formen part de la impressionant serralada transversal que separa les conques del Fluvià i del Ter. Aquesta serralada de carena retallada s’allarga uns vint-i-dos quilòmetres entre el cim de Murrià i el de Rocacorba. Rep diferents noms (Finestres, Corb, Rocacorba, entre d’altres).

Mancada de grans cims dominants –potser amb les excepcions del Puigsallança (al qual ens enfilarem) i el Rocacorba–, ofereix miradors formidables de les valls que l’envolten.

 

Desplaçament: Amb cotxes particulars que farem servir de llançadores.

Allotjament:     Pensió completa  a l’Hotel “La Perla” d’OLOT, carretera la Déu, 9.

                                                        Tf.:      972 26 23 26

                                                                     Preu pensió completa: 5.500'– Ptes.

Portar: Dinar de motxilla del dissabte, cantimplora, capellina i tot allò que us sembli imprescindible per fer nit i pitrar amb el fred que fa.

Etapa nº 7 –Dissabte, 12 de desembre:           Serra de Finestres

Horaris i punts de trobada (dissabte matí):

7h.

Estació de RENFE de

Barcelona-St. Andreu Arenal

Avda. Meridiana–Pg. Fabra i Puig

Qui surti de Barcelona i

rodalies properes

8h.45m.

Parquing del centre de la vila de SANTA PAU

 

VIA RÀPIDA A SANTA PAU: Autopista direcció Girona, sortida Banyoles-Olot. Arribant a Banyoles preneu la carretera de Mieres o Santa Pau

Itinerari: Des de Santa Pau (500m.) ascendim a la carena de la Serra de Finestres (850m.), donem un cop d’ull a l’Ermita de Sta. Maria de Finestres (s. X), després carenegem fins arribar al Puigsallança (1.027m.). Des d’aquí davallem, exceptuant petits desnivells, fins a la collada de Fontpobra des d’on continuem baixant fins a l’Ermita de St. Miquel Sacot (550m.).

Temps global previst: 6h.30m., sense córrer i amb endrapades incloses.

Dificultat: Inexistent. Excursió llarga, amb una gran pujada inicial d’una hora i tres quarts de durada, i 350m. de desnivell.

Dinar: Cal portar-lo.

 

Etapa nº 4 –Diumenge, 13 de desembre:         Serra del Corb

Horari i punt de trobada (diumenge matí):

8h.

l’Hotel “La Perla” d’OLOT

 

Sortirem amb cotxes cap a l’àrea recreativa de Xenacs

Per arriba-hi, travessarem la vila de Les Presses. Seguint la carretera C-152 en direcció Vic, en el punt quilomètric 44, poc després del poble, a l’esquerra, trobareu indicada una carretera petita asfaltada que mena a l’àrea on es troba el Restaurant-Bar Xenacs (Tf.: 972–19 50 87).

 

SEGUEIX A L’ALTRA CARA DEL FULL


Itinerari: Àrea recreativa de Xenacs (850m.), gairebé sobre la carena de la Serra del Corb. Curta ascenció al Puigrodó (909m.). Caminem per sota la carena seguint la cota 850m. fins a la Roca del Lladre (un altre excel.lent mirador, 908m.). La carenejada ens porta fins al Castell de Colltort (900m.), des d’on esguardem altra vegada la comarca olotina i baixem pel dret a St. Miquel Sacot (550m.).

       Temps global previst: 4h.30m.

Dificultat: Inexistent.

Guies: Anna Carreras, Josep Homedes, M. Carme Ribalta i Cesc Tomàs

QÜESTIONS ORGANITZATIVES IMPORTANTS!!

Per a l'organització dels cotxes i la reserva de places a l’hotel, heu de telefonar a la Lali Roselló (93–20 06 76), no més tard de dimarts, dia 8 a les 10h. de la nit. Procureu no telefonar el darrer dia (penseu que el dia 8 és festiu); en cas contrari, les trucades s'amunteguen. Si deixeu el missatge en el contestador és imprescindible que sigui clar i concís.

 

 

Per cobrir les despeses generals, aquest curs, cadascú ha de posar 2.500'–ptes. al fons comú.

Si no ho has fet, cal  que les facis a mans de la Lurdes Molina.