El Paraigua, 98-99

La Reserva natural de Les Alberes

Aquesta excursió transcorrerà per la part nord de la zona de les Alberes. Tindrem unes bones vistes: l’alt Empordà, el mar –Argelès–, el Canigó, ben nevat. Travessarem per unes fagedes impressionants, ben despullades encara, des d’on veurem el mar. Trepitjarem unes tofes de fulles i ens hi ensorrarem fins als genolls. També passarem per alzinars i alguna roureda. El diumenge, a sota del Puig Neulós, podrem veure una grevoleda. Si és un dia fred, cal que ens abriguem; i si és ventós… caldrà portar pedres a les butxaques.

 

Desplaçament: Amb cotxes particulars. No hi haurà llançadores.

Allotjament:     Pensió completa  al Restaurant/Pensió “Marfil” de LA JONQUERA

                                                      c/ Major, 109              Tf.:      972.554.378

                                                             Preu aprox. pensió completa: 5.000'– Ptes.

Portar: dinar de motxilla del dissabte, cantimplora, capellina; cal anar ben calçat i ben abrigat: pot ser que a baix no faci fred, però que a dalt la carena bufi el vent.

Etapa nº 13 –Dissabte, 20 de març

La reserva natural de la Massana. Les Alberes

Horaris i punts de trobada (dissabte matí):

7h.

Estació de RENFE de

Barcelona-St. Andreu Arenal

Avda. Meridiana–Pg. Fabra i Puig

Qui surti de Barcelona i

rodalies properes

8h.45m.

La JONQUERA–Bar Mesón “Avenida”

Esmorzar

                            (A la mateixa carretera –km. 775–, just passada la gasolinera TOTAL, hi ha un aparcament a mà dreta i un supermercat DIA que fa cantonada)

9h.15m.               Sortim tots junts –amb els cotxes– en direcció a La Vall (25 km. aproximadament: abans d’arribar a El Voló, girarem a la dreta cap a St. Genís i St. Andreu les Fonts. Procurarem donar informació escrita als conductors).

Itinerari: La Vall (100 m.)–Roc de les Medes (683 m.)–Puig dels Fornets (932 m.)–Puig de l’Aranyó (1.088 m.)–Puig dels Quatre Termes (1.156 m.), punt més alt, que vorejarem pel cantó de França. Arribarem cap a les 3h. a les Barraques de les Colomates, on dinarem. A la tarda, Puig Rodó (804 m.), Torre de la Massana i La Vall.

Temps previst: 6hs., sense sense comptar les parades: és llarga i cal respectar els horaris.

Característiques: hi ha un desnivell d’uns 1.000 m. aprox., des de La Vall fins arribar al Puig dels Quatre Termes; és una pujada sostinguda, d’unes dues hores, però que no és exageradament dreta: es pot fer bé. Tenim previst de fer dues parades (“paradetes”) abans d’aturar-nos per dinar. Suposant que fes tramuntana només tindríem problemes a dalt la carena. A les Colomates hi trobarem unes taules per dinar, al costat del que queda d’un refugi.

Dinar: Cal portar-lo.

Responsables de l’etapa : Montserrat Bigas, Anna Carreras, Montserrat Correig, Josep Homedes i Cesc Tomàs

 

SEGUEIX A L’ALTRA CARA DEL FULL


Etapa nº 14 –Diumenge, 21 de març               El Puig Neulós

Horari i punt de trobada (diumenge matí):

7h.30m.

Restaurant/Pensió “Marfil” de LA JONQUERA

Esmorzar (ben puntuals!).

No patiu, que podrem menjar salat.

8h.               Desplaçament amb cotxes en direcció a Sant Martí d’Albera

                                        (recorregut de 20 mn. aprox.).

                         Qui arribi de Barcelona pot anar directament a Sant Martí d’Albera.

8h.30m.

ben puntuals!

S’inicia la caminada

 

Itinerari: Sant Martí d’Albera (630 m.)–Coll del Rat–Refugi de l’Ullat (936 m.)–Roc Furiós (1.099 m.)–Roc del Tres Termes (1.128 m.)–Puig Neulós (1.256 m.)–Font de la Tanyareda–Pou de glaç.

       Temps global previst: 4h. 30m.

Característiques: en aquesta etapa el desnivell només és de 650 m. Caminarem durant unes dues hores, però la pujada tampoc no és gaire pronunciada. Al cap de dues hores, aproximadament, serem al Puig Neulós, des d’on hi ha una bona vista sobre la plana del Rosselló; llàstima que la torre de comunicacions ens impedeixi de tenir-ne una visió completa. De baixada, visitarem un pou de glaç dels més ben conservats que queden. Seguirem la carena fins al coll Forcat des d’on es veu, a la banda esquerra, el castell de Recasens. Des d’aquell punt, per una drecera, baixarem fins a Sant Martí.

Responsables de l’etapa: Montserrat Bigas, Anna Carreras, Josep Homedes, M. Carme Ribalta i Cesc Tomàs

QÜESTIONS ORGANITZATIVES IMPORTANTS!!

Per a l'organització dels cotxes i la reserva de places a l’hotel, heu de telefonar a la Lali Roselló (93–200 86 76), no més tard de dimarts, dia 16 a les 10h. de la nit. Procureu no telefonar el darrer dia; en cas contrari, les trucades s'amunteguen. Si deixeu el missatge en el contestador és imprescindible que sigui clar i concís.

 

 

 

 


Per cobrir les despeses generals, aquest curs, cadascú ha de posar 2.500'–ptes. al fons comú.

Si no ho has fet, cal  que les facis a mans de la Lurdes Molina.