El Paraigua, 98-99

Un tastet de Serra de Tramuntana (Mallorca)

22–23–24 de Maig de 1999       Pasqua Granada

Desplaçaments: Barcelona–Palma  amb avió.

Palma–Barcelona  amb buquebús.

Logística de desplaçaments dins la illa

Atès que els horaris d’avió i de buquebús no ens coordinen amb els horaris de transport públic entre Palma i Lluc hem hagut de cercar una altra alternativa, la qual de passada donarà més llibertat de moviments a qui no vulgui fer totes les excursions i a tothom a s’hora baixa.

Hem llogat una furgoneta (9 places) i –per un cost aproximat de 1.500 ptes. per persona– embarcarem un cotxe particular (4-5 places) des de Barcelona. Tot i que en alguns moments això vulgui dir que haurem de fer dos viatges, no compensava encarir el pressupost llogant dues furgonetes (ni tampoc embarcar un altre cotxe), ja que en anar d'excursió –si més no, part d’aquest “parc mòbil”– estarà aturat força temps.

Per aquells trajectes que coincidim amb l’amic mallorquí que ens guiarà alguna de les excursions, podrem fer servir les places del seu cotxe. També tenim l’oferiment d’altres cotxes/xofers mallorquins per fer de suport en moments puntuals que sigui necessari.

Allotjament:     Dormir  al Monestir de Lluc (3 habitacions per a 6 persones)

Menjades  al mateix Monestir de Lluc, d’entrepà a la motxilla, de fonda o de celler mallorquí (a decidir sobre la marxa segons agradi o convingui).

Portar: dinar de motxilla del dissabte, cantimplora, capellina, botes de muntanya i tot allò que és habitual per anar d’excursió. No oblideu la crema solar. Preneu també el vestit i la tovallola de bany per si fem una escapadeta a mar per fer un “banyo”.

Recordeu prendre tot allò que cregueu imprescindible per fer nit. NO cal portar ni sac de dormir, ni llençols. Hem reservat habitacions per comptes de refugi per evitar traginar aquest embalum. En aquest moment, suposem que no és necessari dur tovalloles. Ens n’informarem. Si no us telefonem per dir-vos el contrari, porteu-vos només una tovallola de platja.

Qui en tingui, convé que porti el telèfon mòbil.

Horaris i punt de trobada (dissabte matí):

7h.

Aeroport del Prat         Terminal B

A la planta baixa, a peu de l’escala que puja cap a la “Sortida de vols”.

És molt important ser puntuals. Penseu que en aquesta data la llista d’espera pels vols cap a Palma de Mallorca està molt sol.licitada. Per tant, si no treiem la tarja d’embarcament amb prou antel.lació ens podem quedar sense.

8h.15m.

Sortida avió

9h.30m.

Arribada a l’aeroport de Son Sant Joan (Mallorca)

Horaris de tornada (dilluns vespre):

19h.30m.

Moll de Paraires            Estació Marítima nº 3  Palma de Mallorca

20h.15m.

Sortida del buquebús

23h.45m.

Moll de Barcelona Nord                  Estació Marítima nº 1

Pressupost:           Heu de comptar entre 32.000 i 35.000 ptes. per persona

La Lurdes Molina i en Xavier Campmany han gestionat la reserva dels bitllets i del lloguer de la furgoneta, tot avançat-ne uns diners a compte.

Sembla pràctic que sigui la mateixa Lurdes que segueixi fent d’“agència de viatges”, tot recollint i pagant els bitllets de tothom.

Per cobrir totes aquestes despeses (furgoneta, bitllets d’avió i de buquebús) hauríeu d’ingressar 25.000 ptes. per persona al compte nº 2100–1158–42–0100088989 (La Caixa) Titular: Lurdes Molina. Feu-hi constar qui fa l’ingrés. Feu-ho abans del 6 de maig.

SEGUEIX

Proposta d’excursions i itineraris turístics

Dissabte, 22 de maig         Es Galatzó (1.026m.)

Itinerari: Km.97 de la carretera C-710 d’Estellencs a Andratx – Pas des Cossi – Es Pinotells – Sa Moleta Rasa – Pas de na Sabatera –Es Galatzó

Retorn pel mateix camí o fent bucle pel Boal de ses Fonts

                     Temps: 4-5h.              Desnivell: 800m.

En diversos moments de la història de Mallorca, es Galatzó ha estat considerada una muntanya màgica o embruixada. Un indici en són les restes prehistòriques que s’hi troben. La llegenda hi ubica les peripècies del Comte Mal, bandoler a qui se atribueixen munts de malifetes.

Es Galatzó a s’hora baixa

La panoràmica des del cim és magnifíca. Es Galatzó és un dels bons miradors de la illa.

Responsable de l’etapa: Xavier Campmany

Dinar: Els excursionistes, de motxilla. Els que no facin l’excursió, al seu gust.

Alternatives per qui decideixi no pujar a Es Galatzó:

Possibilitat A–Visita a la ciutat de Palma i desplaçament fins el Monestir de Lluc amb transport públic, que surt a les 16h.30m.

Possibilitat B–Pel matí turisme amb cotxe o furgoneta. Portar els ocupants a Palma perquè puguin agafar l’autobús que els portarà al Monestir de Lluc (surt a les 16h.30m.) i el xofer tornar a recollir els excursionistes al punt i hora acordats per dur-los fins a Lluc.

Possibilitat C (només factible si aquell dia disposem de plaça de cotxe per tothom)–Pel matí turisme amb cotxe. Trobar-se amb els excursionistes al punt i hora acordats i fer tots el trajecte amb aturades turístiques fins el Monestir de Lluc.

Proposta de trajecte amb cotxe fins al Monestir de Lluc: carretera que recorre la costa nord de la illa. Magnífiques vistes sobre el mar i possibilitats de visitar alguna de les següents poblacions Valldemosa, Deia, Sóller, Fornalutx.

Diumenge, 23 de maig      Baixada del Torrent de Pareis

Al capdavall del Torrent de Pareis

Arribada a Sa Calobra

Itinerari: Monestir de Lluc–Torrent de Lluc–S’Entreforc–Torrent de Pareis–Sa Calobra

                     Temps: 5-6h.              Desnivell: 525m.¯

Botant de roca en roca pel torrent de Lluc s’arriba a s’Entreforc on aquell torrent conflueix amb el del Gorg Blau

Tot i que hem de passar de llarg el Gorg Blau per baixar pel torrent de Pareis fins a Sa Calobra, podem desviar-nos un xic per endinsar-nos-hi en direcció a La Fosca. Com diu s’arxiduc Lluis Salvador, algun tram del sender que acondueix des de s’Entreforc a la Fosca “constitueix un dels paratges més esquerps que una persona pugui imaginar mai”

En cas que les condicions climàtiques dels dies anteriors fessin impracticable el torrent, faríem al Puig de la Massanella (1.348m.).

Responsable de l’etapa: Jordi Vallespir

Tornada des de Sa Calobra al Monestir de Lluc:

Per poder fer aquesta excursió és imprescindible que hi hagi, si més no, tres xofers no caminaires que no baixin el torrent i vagin a recollir els excursionistes amb els cotxes.

Dinar: A Sa Calobra, sigui de motxilla preparat a l’hostatgeria o a algun bar de Lluc, o en un berenador dels que hi ha a la cala.

Alternatives per als que no baixin el torrent:

A banda de fer passejades a peu per les rodalies del monestir, es pot fer una matinal amb cotxe, sigui fins a Pollença i el port de Pollença, anar a Fornalutx i Sóller, una volta per Es Pla, una visita a les coves de Campanet, o anar a “pegar-se un banyo”.

En tot cas, cal recordar que cap a migdia s’ha d’anar a recollir els excursionistes a Sa Calobra. Podríem dinar tots junts.                                                                                                          SEGUEIX

 

Dilluns, 24 de maig            Es Tomir (1.102 m.)

Monestir de Lluc

Itinerari: Monestir de Lluc–Finca Manut–Bosc de la Moleta de Binifaldó–Finca de Binifaldó–Font des Pedregaret–Puig Tomir

Retorn pel mateix camí

       Temps: 4-5h.         Desnivell: 600m.

                                     Algun tram empinat i abrupte

Tot pujant tenim vistes sobre les dues muntanyes més altes de la illa, el Puig Major i el Pic de la Massanella.

El punt més alt es troba dalt d’un espadat de 600 mts. d’alçada, des d’on es divisa el Puig Roig, el Ciuró, el cap de Formentor i es pla de Mallorca.

Abans d’iniciar el descens es pot fer una visita a “ses cases de sa neu”, on els nevaters traginaven, acaramullaven i pitjaven neu per fabricar gel que a l’estiu venien a cercar amb mules per vendre’l.

Responsables de l’etapa: Lurdes Molina i Jordi Vallespir

Alternatives per als que no facin Es Tomir:

Possibilitat A– Matinal amb les mateixes alternatives que el dia anterior. Podríem dinar junts.

Possibilitat B–Desplaçament amb transport públic fins a Palma. El bús surt del Monestir de Lluc a les 11h.45m. Visita a la ciutat de Palma.

En qualsevol cas, cal recordar que a mitja tarda hem de ser tots a Palma de Mallorca. El buquebús surt a les 20h.15m. A les 19h.30m. hem de ser al Moll de Paraires, a l’Estació Marítima nº 3, havent tornat la furgoneta i a punt per marxar.

 

Capvespres de dissabte i diumenge

Com que disposarem de la furgoneta i un cotxe –fent dos viatges amb el cotxe– podem decidir d’anar a fer un xic de turisme o a sopar a Pollença, a Inca o allà on ens vingui de gust.

 

QÜESTIONS ORGANITZATIVES IMPORTANTS!!

Com ja s’ha dit més amunt, durant els tres dies disposarem d’una furgoneta (9 places) i d’un cotxe (4-5 places) de manera fixa. En determinats moments podrem comptar amb un altre cotxe i si es necessari podem aprofitar l’oferiment d’altres cotxes/xofers mallorquins per fer de suport en moments puntuals.

Per tal de poder preveure i organitzar la logística de desplaçaments i, si cal, sol.licitar amb temps la col.laboració de cotxes/xofers mallorquins, abans de dia 13 de maig hauries de fer saber a la Lurdes quines de les tres excursions proposades penses fer. Pots fer-ho per telèfon (93–427 34 70)

                                                                              

Es Galatzó                         Torrent Pareis                     Es Tomir

no                                             no                                no

 

Recordeu que, tant aviat com pugueu (abans del dia 6 de maig), heu d’ingressar 25.000 ptes. per persona per cobrir les despeses dels bitllets i del lloguer de la furgoneta.

El compte és el nº 2100–1158–42–0100088989 de La Caixa de Pensions

Titular del compte: Lurdes Molina. Feu-hi constar qui fa l’ingrés.

EL GRUP ESTÀ FORMAT PER:

Xavier Campmany, Quim Cucurull, Àngels García, M.Teresa Escales, Josep M. Figueres, M. Llum Forner, Angelina Fullat, Francesc Joan, Enrica Juvé, Jesús Martín, Lurdes Molina, M. Neus Olivé, Lali Rosselló, Roser Sangermán, Eulàlia Serrahima, Miquel Soler, Núria Vilà, M. Victòria Viscasillas.