El Paraigua, 2004–2005

La vall del Ges, la serra de Curull i la fageda de La Grevolosa (Osona)

 

Desplaçament: Cotxes particulars. SENSE LLANÇADORES

Caixa comuna de la despesa de desplaçament dels cotxes organitzats:  15 € , per persona

Des de Barcelona i rodalies, per la C-17, direcció Vic i Ripoll, fins que s’acaba l’autovia. Continuar per la C-37, direcció Torelló sud.

Des d’altres indrets es pot arribar per l’eix transversal, C-25, connectar amb la C-17 i després la C-37, direcció Torelló sud.

A Torelló cal prendre direcció Sant Pere de Torelló (BV-5224), fins el bar Restaurant l’“Arribada”, al costat de la benzinera de l’entrada del poble, on esmorzarem.

Distància aproximada des de Barcelona, 200 Km anada i tornada.

Hostalatge: Casa de Pagès “La Pradella” de Sant Andreu de la Vola (Sant Pere de Torelló) Tf 93 858 46 36 http://www.lapradella.com

Per arribar-hi, des de Sant Pere de Torelló, s’ha de continuarper la carretera del Coll de Bracons i Olot (BV-5224), fins passat el Km 20. És un trencall a l’esquerra. Està indicat.

És una masia que conserva encara tot el sabor de pagès dels nostres avis: llits, armaris, l’eixida. Moltes de les habitacions tenen bany al seu interior.

Preu d’habitar tota la casa (només hi haurà el Paraigua): 480 €

(El cost serà a repartir els/les assistents)

Sopar de pagès: 10 €

Esmorzar 4 €

Dinar de diumenge: 11 €

Portar: Dinar de motxilla del dissabte, cantimplora, capellina, peces de vestir i complements per protegir-vos del fred. I … tot allò que us sembli imprescindible per fer nit. A part del pijama (?), heu de portar TOVALLOLA ja que a la casa no n’hi haurà per tothom

 

Etapa nº 5– Dissabte 20 de novembre de 2004     Vall del Ges i Serra de Curull

Horaris dissabte:

7:30 h.

Estació de RENFE de

Barcelona–St. Andreu Arenal

Av. Meridiana–Pg. Fabra i Puig

 

Qui surti de Barcelona

8:30 h.

Restaurant l’“Arribada” (a l’entrada a Sant Pere de Torelló) (Tf. 93 850 92 02)

Esmorzar

9: 30 h.

La Teuleria (riu Ges)

S’inicia la caminada

 


Itinerari de l’excursió: Masia de la Teuleria (Sant Pere de Torelló (640m)–La Vinyeta i Castell de la Mola (830m)–Masia la Coma del Coll (abandonada) (1140m)–Coll de la Coma (1265m)–Puig de les Àguiles (opcional) (1364m)–Castell de Curull (opcional) (1302m)–Font de l’Abeurador (1180m)–Masia de Salgueda (abandonada) (980m)–l’Espaulella (abandonada) (920m)–Cingles de la Socarrada–Forat Micó (riu Ges)–La Rabassola (690m)–Masia de la Teuleria (640 m)

Temps estimat:  6 hores

Característiques: Pujada continuada sobre roca al principi i després, per camí més pla i ample, amb un desnivell total d’uns 630 metres. El trajecte passa per erms, camps de pastura i bosc de faig i roure. El descens es fa per camins obacs i corriols sobre el riu Ges. El paisatge de pujada és força aeri, amb vistes al Montseny, Cabrera i la Serra de Llancers. De baixada es veu el riu Ges que travessa entre la Serra de Bellmunt i la de Curull, per Forat Micó). Tota l’excursió es fa dins l’Espai d’Interès Natural de Les Serres de Milany, Santa Magdalena, Puigsacalm i Bellmunt

 

Etapa nº 6–Diumenge, 21 de novembre de 2004 Fageda deLa Grevolosa

 

Horaris diumenge:

8:15 h.

Casa de Pagès “La Pradella”

Esmorzar

9 h.

Casa de Pagès “La Pradella”

inici de l’excursió

14 h.

Casa de Pagès “La Pradella”

Dinar

Itinerari: Casa de Pagès “La Pradella”–Veïnat de Dalt de Sant Andreu de la Vola (790m)–can Pigallem–Boca W del túnel de Bracons (futur eix Vic–Olot)–riu Fornés–El Güell–el Prat de la Vola–Font de la Grevolosa (1080m)–Sant Nazari de la Vola (940m)–Torrent de Sant Nazari–Pista del Güell (820m)–can Pigallem–Sant Andreu de la Vola (790m)–Casa de Pagès “La Pradella”

Característiques: Camí molt planer fins arribar al Prat de la Vola. Aquí comença a pujar de forma suau, per camí ample, fins el magnífic bosc de la Grevolosa. Són uns 200 metres de desnivell. Aquest bosc és protegit com Espai d’Interès Natural. Es baixa per un corriol sense cap complicació, fins el camí que porta a Sant Andreu de la Vola.

Temps estimat: 3h. 30m., sense comptar parades

Responsables: Montse Bundó, Maria Pia Marzo i Neus Olivé

Informació, mapes, fotografies, a     http://elparaigua.org/

 

 

QÜESTIONS ORGANITZATIVES IMPORTANTS!!

Per a l'organització dels ocupants dels cotxes i la reserva de places a la Residència–Casa de Pagès heu de telefonar a la Neus Olivé (627 788 929 o molive@pie.xtec.es), no més tard del dimarts, dia 16 de novembre, a les 10h. de la nit.

Deixeu el missatge clar i concís, tot indicant quin dia o dies hi anireu i si podem disposar del vostre cotxe.

Nota Important: NO US DESCUIDEU LA TOVALLOLA