El Paraigua, 2004–2005

Peracalç-Montsor i St. Pere de les Maleses

Desplaçament:      Cotxes particulars que farem servir per tansportar-nos fins el lloc on s’inicien les caminades, per carretera i una pista curta en bon estat (SENSE LLANÇADORES)

Caixa comuna de la despesa de desplaçament dels cotxes organitzats:  18 €, per persona

Hostalatge:       Pensió completa       Fonda-Restaurant “Salasse” 

SALAS DE PALLARS           Tf 973 67 61 38

Preu pensió completa: 40

Si superem les 18 places posaran a la nostra disposició un alberg veí.

Portar: Dinar de motxilla de dissabte, cantimplora, capellina i tot allò que us sembli imprescindible per fer nit i per protegir-vos del fred per si en fa a les parades.

 

Etapa nº 15– Dissabte 16 d’abril de 2005            Peracalç-Montsor-Peracalç

Horaris dissabte:

7 h.

Palau de Pedralbes

Metro “Palau” (Línia 3)

Qui surti de Barcelona

 

10:45 h.

Àrea de pic-nic de l’Estany de Montcortès

Havent esmorzat

11 h.

Peracalç

Comença la caminada

ITINERARI AMB COTXE FINS A L’ESTANY DE MONTCORTÈS (Ruta Samsó):  

Barcelona–Tàrrega–Balaguer–Tremp–La Pobla de Segur-Gerri de la Sal–desviament a l’esquerra a Montcortès. En veure l’estany, desviament a l’esquerra per pista de terra fins l’àrea de pic-nic.

Itinerari de l’excursió: Peracalç (1.202m.)–Barranc de St. Pere–Masia de Peracalç–Montsor (1.219m.)–Tossal de St. Aventí (1.480m.)–Plans de Llacs (1.380m.)–Peracalç

Desnivell: 300m.                                  Temps estimat:  6h  (sense comptar aturades)

Característiques: De l'estany de Montcortès (que podrem contemplar) surt una pista curta fins al poble de Peracalç, on aparcarem els automòbils amb la màxima cura de no destorbar. Iniciarem la caminada amb una baixada "rústica" fins al barranc de Sant Pere. Creuarem el barranc on trobarem el bon sender que ens durà a la masia de Peracalç. D'aquí, ja per pista, ens enlairarem fins al poble abandonat de Montsor. La pista gira al N. i segueix per la serra de St. Aventí, on podrem gaudir d'unes panoràmiques excel·lents als quatre vents. En arribar als Plans de Llacs, la pista torna a girar, ara a l'E., i ens retornarà a Peracalç. Si el temps ho permet, podrem fer una aproximació fins al Tossal de l'Àliga, a l'extrem de la serra de Peracalç, per gaudir d'una visió del congost de Collegats, aèria i impressionant. Entre anar i tornar al Tossal de l'Àliga, hom pot trigar de 30 a 45 minuts.

 

Etapa nº 16–Diumenge, 17 d’abril de 2005               St. Pere de les Maleses

Horari trobada diumenge:

10h.

Àrea de repòs de Font de la Figuereta

A 3Km. passat La Pobla de Segur

Havent  esmorzar

Itinerari: Font de la Figuereta–Congost de Collegats–Petit canyó del Colorado–Cova de la Serp–St. Pere de les Maleses–Font de la Figuereta

                                                                        Temps: 3 hs., sense comptar parades

Descripció: Deixarem els cotxes a l’àrea de repòs de Font de la Figuereta i ens posarem a caminar pel Congost de Collegats per la carretera antiga.

Passarem pel costat del Barranc de l’Infern (15 minuts) i ens enfilarem 200m. Després anirem planejant per sobre del petit canyó del Colorado. Encara que aquí es va rodar una pel.lícula d’índis, nosaltres no farem l’índi perquè és una excursió fàcil.

Després d’una hora de camí, trobarem la Cova de la Serp (les guíes diuen de la serpent). Mitja hora més tard hi ha el llit del barranc. Si algú vol fer barranquing pot enfilar-s’hi, nosaltres passarem per dalt.

A les dues hores de camí, arribarem al monestir de St. Pere de les Maleses, romànic fundat el 839. Va estar en funcionament fins al segle XIX, però a partir del XIV va dependre del Monestir de Gerri.

El nom de Maleses té diferentes interpretacions. Ara, és de preveure que cap bandoler no ens robarà. Per si de cas, però, porteu pantalons llargs, no per evitar que algún frare ressucitat se li escapes la mà en veure les nostres cuixes, sinó més bé pels garrrics i esbarzers.

Al baixar, segons les ganes, podem agafar una drecera o fer tot el recorregut.

Cal portar aigua. A l’estiu la font de la Figuereta estava seca.

Podrem veure voltors, trencalòs, petjades de porcs fers (porc senglars, en català estàndar), excrements de fagines. Diuen que hi ha gats mesquers; en Josep Samsó hi ha anat més de deu vegades i no n’ha vist mai cap.

Responsable de l’excursió de diumenge, cotxes i hostalatge: Josep Samsó

Responsables de l’excursió de dissabte: Francesc Garrigós i Víctor Estadella

Informació a            http://elparaigua.org/

QÜESTIONS ORGANITZATIVES IMPORTANTS!!

Per a l'organització dels ocupants dels cotxes i la reserva de places a l’hotel heu de telefonar al Josep Samsó (93 261 90 26), abans de les 10h. de la nit, no més tard de dimarts, dia 12 d’abril,. Procureu no telefonar el darrer dia; en cas contrari, les trucades s'amunteguen. Deixeu un missatge clar i concís, tot indicant quin dia o dies hi anireu i si podem disposar del vostre cotxe.