El Paraigua, 2005–2006

Contraforts del Cadí i els Pirineus

Desplaçament: Cotxes particulars.

Caixa comuna de la despesa dels cotxes organitzats: de 25 €, per persona

Hostalatge: Per dormir ens repartirem entre dues cases rurals a ARÀNSER, 10 places a cada casa. Si fossim més de 20 persones, agafarem alguna habitació en un hostal del mateix poble.

                   “Cal Mariano”, Residència Casa de Pagès Tf.: 973 515 191

                   “Cal Sandic”, Residència Casa de Pagès Tf.: 973 515 193

                   Soparem tots junts “Cal Mariano” i dinarem tots junts a “Cal Sandic”

Pensió completa: 50,00

Només dinar de diumenge: 15,00

Portar: Dinar de motxilla del dissabte, cantimplora, capellina, peces de vestir i complements per protegir-vos del fred, per si en fa a les parades. Tot allò que us sembli imprescindible per fer nit.

 

Etapa nº 15– Dissabte 22 d’abril de 2006               Contraforts del Cadí

Horaris dissabte:

7 h.

Palau Pedralbes

Metro “Palau” (Línia 3)

 

Qui surti de Barcelona

10 h.

VILANOVA DE BANAT, a l’entrada del poble

Havent esmorzat

Comença la caminada

ITINERARI AMB COTXE FINS VILANOVA DE BANAT:

Des de Barcelona, autovia de Lleida fins a Jorba i trencar en direcció Andorra passant per Prats del Rei, Calaf, Ponts, Oliana, Organyà, i la Seu d’Urgell.

En arribar a La Seu d’Urgell, entrar a la ciutat i al final del Passeig trobareu un indicador per anar a Cerc, Ortedó i Vilanova de Banat.

Distància aproximada des de Barcelona, 200 qm.

 

Itinerari de l’excursió: Vilanova de Banat (1.255m)–Lletó, Coll de Vanses (1.476m)–Coll de Castellassos (1.612m)–Coll de Mont-ros (1.529m)–Ermita del Boscal (1.450m)–Molina de Lletó(1.250m)–Vilanova de Banat

Temps: 6h. 30m., sense comptar parades

Característiques: El recorregut és de 17,8 quilòmetres per camins ben fressats i assenyalats. De Vilanova de Banat al Boscal és una pista marcada per excursions en bicicleta. Del Boscal a Vilanova de Banat és un sender de GR. El desnivell acumulat és de 800 m. El camí passa majoritàriament pel mig del bosc, amb magnífiques vistes al vessant sud de la Serra del Cadí i també dels Pirineus.

 

Un cop acabada l’excursió a Vilanova de Banat, per arribar a Arànser, cal tornar a la Seu d’Urgell. De La Seu en direcció a Puigcerdà. Abans d’entrar a Martinet, trencar per la carretera que va a Lles. Abans d’arribar-hi trobarem el trencall que porta fins a Arànser.

 

Etapa nº 16–Diumenge, 23 d’abril de 2006                 Mirador d’Arànser

 

Horaris diumenge:

8:15 h.

ARÀNSER

Esmorzar, cadascú a la casa on hagi passat la nit

 

9 h.

Desplaçament en cotxe fins a les pistes d’esquí nòrdic “Els Fornells”

9:30 h.

“Els Fornells”

Inici de la caminada

 

13:30 h

Arànser

Dinar

 

 

Itinerari: Els Fornells (1.890m)–Prat Miró (1.960m)–Pla de Lles o Mirador d’Arànser (2.145m). La tornada és per un altre camí, que també passa per Prat Miró i arriba a Els Fornells(1.890m)

Característiques: Farem un recorregut d’uns 11 quilòmetres per pistes forestals enmig del bosc. El desnivell és d’uns 250 m, tant de pujada com de baixada. És un camí molt agradable i amb molt bones vistes, especialment al mirador d’Arànser, on podrem gaudir (si el dia és bo) d’una vista extraordinària de la tota la Serra del Cadí, de l’Alt Urgell, La Cerdanya i els Pirineus. Es recomana portar binocles.

Temps: 3 h. sense comptar parades

 

Responsables: Xavier Campmany, Teresa Correig, Lourdes Molina, Joaquim M. Nogués

Informació a: http://elparaigua.org/

 

QÜESTIONS ORGANITZATIVES IMPORTANTS!!

Per a l'organització dels ocupants dels cotxes i la reserva de places a les residències cases de pagès, heu de telefonar a la Lourdes Molina (93 427 34 70). També podeu enviar-li un correu electrònic           lourdes.molina@uab.cat

Feu-ho abans de dimarts, dia 18 d’abril.

Fixeu-vos que la setmana anterior és la de les festes de Pasqua. Si marxeu, convé que us inscriviu abans del divendres, 7 d’abril

Deixeu el missatge clar i concís, tot indicant quin dia o dies hi anireu i si podem disposar del vostre cotxe.

 

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

En Narcís Fradera està preparant una bicicletada pel Barcelonès i el Maresme pel dia 14 de maig. Estigueu al cas tot consultant periòdicament la pàgina web